Историјат 2006-2018

Mинистар просвјете и културе РС Антон Касиповић је у октобру 2010. године посјетио је нашу школу и присуствовао примопредаји рачунарске опреме коју је наша школа добила у оквиру донације кинеске владе школама у РС. Директор наше школе Раде Крецељ истакао је да ће добијена рачунарска опрема много значити за информатичко образовање ђака.


Од септембра 2012. године у нашој школи имплементиран пројекат „Доситеј“, који спроводи компанија „Ланацо“, Република Српска је од стране „Интела“ поменута као један од набољих примјера имплементације пројекта „Један на један еУчење“ у свијету и као лидер у региону. Кроз иницијативу названу Пројекат „Доситеј“, Република Српска представља „1:1 еУчење“ за боље припремање ученика за информатичку писменост.


Обнова крова фискултурне дворане наше школе завршена је у октобру 2012. године. Школска дворана цијелу прошлу школску годину није била на располагању ученицима, због оштећеног крова јер је пред сам почетак школске године греда тешка око 700 килограма пала на паркет. Поновно оспособљавање фискултурне сале много је значило ученицима, али и спортским клубовима који су користили салу за тренинге и утакмице.


Министарство породице, омладине и спорта РС и Министарство омладине и спорта Србије организовали су 19 априла 2013. године час „Фер плеј је побједа“, током којег су ученици наше школе имали прилику да чују искуства својих спортских идола и друже се са њима. Српски кошаркаш, Дејан Томашевић, истакао је да је на спортистима да својим позитивним примјером покажу младима како треба да се понашају. Он сматра да ће ова акција допринијети да српски спорт „оздрави“. Јавном часу у Бањалуци присуствовали су познати спортисти: Владимир Грбић, Александар Боричић, Александар Шоштар, Дејан Томашевић, Саво Милошевић, Дане Корица, Владимир Батез, Предраг Перуничић, Милорад Каралић, Антон Јосиповић и Милан Дозет.


Срећан почетак нове школске 2014/2015. године нашим ученицима су пожељели предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић и министар просвјете и културе Горан Мутабџија и најавили потпуну санацију школе и школске котловнице.


Обнова наше школе завршена је у децембру 2015. године. Санација објекта у коју је у протекле двије године, уз помоћ УНДП-а, уложено 450.000 КМ.
Школа је добила нову котловницу вриједну 150.000 КМ, а у истом периоду замијењен је дио столарије у вриједности од 200.000 КМ. У овој школској години настављена је замјена столарије, а школа ће за неколико дана добити потпуно нови изглед, захваљујући новој фасади. У замјени другог дијела столарије помогао нам је УНДП кроз пројекат „Енергетска ефикасност“ који подразумијева помоћ јавним установама по принципу марка на марку.
Ми смо одлучили да уштеђевину школе од 50.000 КМ удупламо и кренемо у преостале радове.