Историјат 1993-2005

  Spisak radnika 1993-2000

——————————————————————————————————————–

У љето, 18 јуна 1994. године извршен је вјерски обред -освештење школе поводом празника Света Тројица-Духови. Кумови су била угледна предузећа: Бањалуцка пивара, Витаминка, Кристал и Тргоремонт. Сам чин освештења обавио је епископ Бањалуцки Јефрем са својим свештеницима. За све госте припремљен је богат културно умјетницки програм. Ученицима, наставницима и свим радницима школе упућене су ријечи похвале на рацун приредбе и свеукупне организације овог догадјаја. Од 2006. године овај дан се слави само као дан школе на којем се поред културно умјетничког програма додјељују награде за најбоље уценике и раднике

——————————————————————————————————————–

У периоду од августа 1995. до марта 1998. године у нашој школи је боравило преко преко пет хиљада избјеглих и расељених лица. Због потпуне девастације школе и спортске дворане Влада Републике Српске се одлучила на санацију. Комплетна санација школског објекта и спортске дворане поцела је у мају а заврешена почетком септембра 1998 године. Санацију је финансирала Грцка влада а вриједност инвестиције је 1.500.000 КМ. Свечану врпцу као симбол отварања санираног објекта пресјекао је Предсједник Владе РС Милорад Додик. За уважене госте приређена је и културно умјетнички програм.

——————————————————————————————————————–

Реформа образовања у основним школама почела је 1998. г. Тада је Влада РС донијела први званични документ у којем је планирано како реформа треба тећи. Одређено је шест огледних школа у којима би се примјењивао нови систем интерактивне наставе и видјели његови ефекти. Једна од тих школа била је и наша.

——————————————————————————————————————–

Интерактивна настава је била и повод да 1999. године у организацији Уницефа, Енглеску као земљу у којој је тај вид наставе познат већ више од десет година, посјети група наставника наше сколе предвођена директором Предрагом Дамјановићем. Мјесто сусрета наших и енглеских просвјетара био је Bishop Grossetteste College школа која је истовремено и факултет јер сваком наставнику помажу три до четири асистента-студента који се обучавају за свој будући рад. Исте школске године представници Bishop Grossetteste College су узвратили посјету и упознали све наставнике наше школе како интерактивна настава изгледа у пракси.

——————————————————————————————————————–

Послије пет година примјене интерактивне наставе наша школа је у сарадњи са огледном школом из Градишке “Васа Чубриловић” у фебруару 2004. год. издала “Зборник интерактивне наставе”. Промоција је одржана у Гимназији у Градишци. У овом јединственом уџбенику налази се 116 припрема.Зборник се  налази у књижарама Завода за уџбенике и наставна средства

——————————————————————————————————————–

Послије 15 година у организацији Министарства породице, омладине и спрота покренуте су Мале олимпијске игре. Част и обавезу да буду домаћин првих малих олимпијских игара основних школа Републике Српске добила је наша школа. Те године наши олимпијци су се такмичили у кошарци, малом фудбалу, бацању кугле и трчању на 100 и 1000 метара.

——————————————————————————————————————–

 

Spisak radnika 2000-2008

ИСТОРИЈАТ 2008-2015