Предавање у Ланаку

Сваке године ИТ компаније Ланацо и Kасперскy спроводе активности на тему безбједност на Интернету са освртом на најмлађу популацију, уједно и најугроженију популацију.

Kао једна од активности у мјесецу марту, у просторијама ТЦ Ланацо одржано је интерактивно предавање ученицима наше школе на тему „Kако бити сигуран на интернету“.

Kако бисмо спријечили најгоре сценарије, потребно је константно спроводити превентивне активности, едукацију ђеце и родитеља о сигурности на Интернету.

Ученици од шестог до деветог разреда послушали су предавање Милана Kојића из компаније Kасперскy, током ког су и на практичним примјерима, и у дискусији са предавачем, могли да сазнају више о томе како се треба понашати на Интернету.

Наши ученици су током самог догађаја показали завидно знање стечено у школи са учитељима, те још једном доказали чињеницу да младе генерације јако брзо савладавају дигиталне изазове, што је још један показатељ колико активно морамо као друштво учествовати у образовању ђеце али и родитеља о безбједности на интернету.

Након предавања, усвојено знање али и тимски дух дјеца су доказала и кроз кратки квиз. Побједници су овога пута били сви учесници, па су тако и награде које је припремио Kасперскy добили сви школарци.