Бајрамско даривање

Већ четврту годину заредом наши ученици Амани и Сенудин, заједно са родитељима, дарују Бајрамске пакетиће за својим учитељицама и другарима из разреда. Ове године им је помогао и њихов млађи брат Давуд.

Као породица која слави Бајрам, празник радости и солидарности у исламској традицији, они су осјетили снажну жељу да за Бајрам почасте своје другаре из школе. Њихова жеља произашла је из дубоког осјећаја припадности и жеље да прошире радост празника на све око себе.

За Аманија и Сенудина, Бајрам је био прилика да покажу своју љубав према другима и да подијеле радост празника на најљепши начин. Њиховим родитељима, ова геста њихове дјеце била је подсјетник на важност љубави према заједници и пажње према другима, вриједности које ће их пратити кроз цијели живот.

Они су показали да је љубав према другима кључ за стварање трајних веза и снажног заједништва. Њихови родитељи, гледајући их како дијеле радост Бајрама са својим другарима, истакли су да вјерују да ће ово пријатељство заиста трајати вјечно.