Књижевно вече са Милорадом Булатовићем

У четвртак у 17 часова у холу наше школе, одржаће се књижњевно вече са књижевником и нашим бившим наставником Милорадом Мињом Булатовићем.

Милорад Булатовић рођен је 1938. године у Мртво Дубоко, општина Колашин.
Основну школу учио је у Крушчићу код Куле, а средњу у Сомбору.Студије на Вишој школи , група српскохрватски језик и књижевност, завршио је у Нишу.Читав радни вијек радио је у школама Републике Српске . Живи у Бањој Луци.

Милорад Миња Булатовић свој однос према свијету и поруке које упућује на „општу адресу“ исказује пјесмом, баш оном и онаквом која, нарочито ономе ко је привржен реалистичком поступку и традиционалном начину пјевања, обојеном романтичарским валерима, испуњава душу колико меланхолијом толико и милином, која буди сјећања, оплемењује читаоца и подстиче га да размишља и о самом себи у овом свијету који све мање мари за осјећања.
Милорад, који је цијели радни вијек подстицао основце да заволе српски језик и књижевност и да им то буде најдражи школски предмет. Учећи дјецу „чојству и јунаштву“, усправном ходу и чувању чистог образа, на Његошевим, Вуковим, Доситејевим, Змајевим, Јакшићевим, Миљановим, Ракићевим, Дучићевим, Андрићевим, Кочићевим, Ћопићевим… стиховима и прозним реченицама, показујући им и личним примјером како постати и остати човјеком, он је живио с поезијом и за поезију, једнако као и за своје ђаке, породицу и род на који је поносан. Можда је у потаји и писао стихове, али на размеђу два хришћанска миленијума, у времену бременитом друштвеним, историјским и сваким другим ломовима, када су почели да му се рађају унуци, своја осјећања и размишљања почео је да ниже у стихове.

(Из рецензије Ранка Павловића)