Светосавска приредба

У суботу 27.01.2024. године одржана је свечана Светосавска приредба која је окупила ученике свих узраста, а посебно су се издвојили најмлађи школарци својим ентузијазмом и неодољивим извођењем традиционалног програма.

Свети Сава, просвјетитељ и први српски архиепископ, био је у фокусу ове приредбе, а школски хол је била украшен у духу православне традиције.

Ученици разредне наставе били су срце ове свечаности. Њихови рецитали, пјесме и игрокази одушевили су присутне родитеље, наставнике и вршњаке. Ученици су са великим поносом изводили стихове о Светом Сави, истовремено ширећи љубав према култури и традицији и показали велики ентузијазам и талентованост, док су стварали атмосферу радости и заједништва.

Учитељи и наставници су се трудили да кроз ову свечаност пренесу ученицима важност очувања традиције и поштовања културних вриједности. Кроз пјесму и рецитацију, најмлађи су схватили да традиција није нешто застарело, већ нешто што нас повезује с нашим коријенима и чини нас јачима.

Светосавска приредба у школи оставила је снажан утисак на све присутне. Родитељи су били поносни на своје малишане, учитељи и наставници су се радовали што имају прилику пренијети вриједности традиције.

Ова свечаност није само обиљежила школски календар, већ је и подстакла све учеснике да с љубављу и поштовањем чувају наслијеђе својих предака. Свети Сава би био поносан на ове младе генерације које шире његову идеју и настављају традицију просвјетитељства и љубави према знању.