Туристички потенцијал Бањалуке и општине Чукарица

Заједно са основном школом „Мирослав Антић“ са Чукарице покренули смо пројекат „Туристички потенцијал Града Бања Лука и општине Чукарица“

Циљ овога пројекта је да кроз узајамне посјете градовима Бањалуци и Београду упознамо ученике са туристичким потенцијалом ових градова.

Специфични циљеви овога пројекта су:

  •  Да се ученици упознају и друже ,
  •  Да савладају јавни наступ ,
  • Да науче израду презентација
  • Да представе туристички потенцијал свог града

Пројектни тим чин 20  ученика географске секције ( по 10 ученика  )  из поменутих школа и наставници који воде  географску секцију Сибела Јевтић ( Б.Станковић) и Јелена Веселиновић ( М. Антић), те педагог школе Драгана Граонић-  Сувајац ,  директор  Раде Крецељ, библиотекар Невена Савић и медијатекар Ђорђе Малешевић из  школе „ Борисав Станковић“  и помићник директора  Горадна Милић из школе „ Мирослав Антић „ из Београда .

ГАЛЕРИЈА

Реализоване активности:

У мјесецу септембру успостављен контакт са особљем школе“ Мирослав Антић“, те на њихов приједлог успостављена сарадња. Пројект подразумијева низ активности као што су онлајн састанци, презентације, посјете, а главни носиоци активности су ученици.  Након оквирног договора преко  мела 26.10.2023. године наша школа је упутила позивно писмо школи  „Мирослав Антић“. Они су кренулу у прикупљање финансијских  средстава  и остали смо у сталном контакту. Њихова посјета је планирана и реализована у периоду од 09.12. до 11.12.2023. По доласку су их дочекали ученици и наставниа Сибела Јевтић  географске секције наше школе , директор школе и медијатекар. Уприличено је упознавање и заједнички ручак, након чега су наши ученици показали туристички потенцијал Бања Луке. Недјеља је била слободна, те су је искористили за самостално разгледање града. У понедјељак 11.12.2023. у 11 часова ученици школе „Мирослав Анитић „ су презентовали туристички потенцијал Чукарице , општине из које долазе.

Послије су се упутили у градску Универзитетску библиотеку  и назад за Београд. Нама остаје узвратна посјета која је планирана за мјесец април 2024. године.

Овим пројектом учинићемо да наша заједничка посвећеност образовању буде мост који повезује наше ученике и наставнике, а наша сарадња и пријатељство трају кроз генерације ученика који пролазе кроз наше школе.

Презентација основне школе „Мирослав Антић“ Чукарица

Презентација основне школе „Борисав Станковић“ Бања Лука